Tyskaträning: glasperlen, glaswachsperlen och annat

Jag har fått för mig att jag ska lära mig tyska, och som tur är har jag bekant som hanterar språket flytande. Jag brukar även hjälpa min kompis som har en webshop i Tyskland där hon säljer smyckestillbehör och andra pysselsaker, sajten heter https://www.schmuckteile-shop.de/ så när jag hjälper till att packa saker får jag även lite träning i Tyska. Igår så packade vi upp en beställning på förrådet som innehöll glasperlenglaswachsperlen och så vidare.  Frågan är vad jag ska ha dessa ord till? Någon gång kommer dom säkert till användning men jag tror att hjärnan får mår bra av ett stort ordförråd som man kan relatera till och utveckla. Kompisen pratade om att dom kanske skulle samarbeta med en butik i Tyskland och sälja vidare dit, frågan är hur det ska administreras och vi fick sitta och räkna och dona i affärssystemet och där fick lära mig om hur pc kassasystem fungerar och så vidare.

Nä nu är det dags att hoppas på att vädret blir lite kallare så att snön ligger kvar lite längre, jag gillar ju att åka skidor och skoter och så vidare. Nu i globala uppvärmningens tider lär det blir mindre och mindre snö så det gäller att passa på att njuta av det medan man kan. Trevlig helg alla och jag hoppas att jag kan få fart på tempot i bloggandet för när man väl sätter sig är det rätt roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *