Sjöbod, gästhus, bastu eller förråd – vad väljer du?

I somras fattade vi ett beslut om att köpa en friggebod från Vibostugan. Med tanke på att vi bor så pass nära vattnet med egen båt så innebär det att varje gång vi skall ta oss ner till båten behöver vi konka på en massa packning, så som flytvästar, kylbag och motorn bland annat eftersom vi inte vågar låta den sitta kvar på båten när vi inte använder den. Tankarna gick länge om att snickra nått litet hus nära båtplatsen på vår tomt men det kändes väldigt omständligt och var någonting vi verkligen inte haft tid till.

Finns i flertalet olika storlekar och utseenden

Av en slump hamnade jag inne på Vibostugans hemsida och hittade där och då lösningen på detta eviga problem; nämligen en Friggebod. Vibostugans friggebodar finns i flertalet olika storlekar och utseenden där man själv bestämmer vad ändamålet med den skall vara. De skapar sedan friggeboden i svenskt certifierat virke och man köper den som en byggsats, bara att montera samman. Jag kollade genast upp vilken återförsäljare i närheten av mig som sålde bodar från Vibostugan och inte långt därefter hade vi beställt vår nya bod.

Vi valde självfallet att ställa den nära båtplatsen och inreda den som sjöbod. Jag skall vara ärlig och säga att det varit underbart i sommar när vi äntligen sluppit konka på alla saker fram och tillbaka från sjön. Nu har vi både fiskespön, båtmotor, soldynor, flytvästar och massa annat endast ett stenkast från båten och det blev helt klart över förväntan.

Besök din återförsäljare eller Vibostugans hemsida för inspiration

Oavsett vad det är för sorts friggebod, förråd eller attefallshus du är i behov av så vill jag varmt rekommendera dig till att spana in utbudet som finns hos Vibostugan. På deras hemsida kan man även få bra inspiration till vad man kan inreda sin nya bod till och det kan till exempel vara alltifrån bastu och kontor till gäststuga eller ateljé. Man slipper hela planerandet och byggandet och får i stället hem sin nya bod i färdiga byggsatser som bara är att montera. I mina ögon kan det knappast bli bättre än så.