MC hjälm

Att hitta rätt MC hjälm bland alla olika modeller och märken kan vara svårt när man inte vet riktigt vad det är man vill ha. Köper du MC hjälm för första gången kan det vara bra att få hjälp och råd av någon som arbetar i butiken som har kunskap kring MC-hjälmar och hur de ska sitta när de passar. Den vanligaste typen av MC hjälm är den så kallade integralhjälmen. Den har man även om man kör på bana då det sannolikt är den MC hjälm som skyddar huvudet allra bäst. Den är väldigt tätt sluten kring huvudet och det kan kännas aningen klaustrofobiskt att ta på en MC hjälm som sitter som den bör, d v s supertajt. När du vrider på huvudet hastigt eller skakar på huvudet ska inte hjälmen vrida sig eller kännas som att den sitter lite löst.

Öppen MC-hjälm

Det finns en annan modell som är helt öppen och utan visir som det är på en integralhjälm. Den öppna MC-hjälmen kan kännas som att du har mer frihet, både att kommunicera men också när du kör i naturen. En öppen MC-hjälm skulle nog inte rekommenderas för den som kör fort hellre än att puttra runt och njuta av naturen. Om du väljer en öppen MC-hjälm trots allt så måste du i alla fall använda glasögon som skydd för insekter och annan smuts och grus som kan komma flygande.

Öppningsbara MC-hjälmar

En del MC-förare gillar den öppningsbara MC-hjälmen bäst, den passar väldigt bra för de som tycker att det känns instängt och klaustrofobiskt med en tight integralhjälm att dra över huvudet. Den öppningsbara MC-hjälmen är som en kombo mellan integralen och den öppna hjälmen och är väldigt lätt att ta av utan att huvudet nästan följer med. Men allt gott kommer alltid med nåt mindre bra och i den öppningsbara MC-hjälmens fall så är den både tyngre och dyrare än de båda andra MC-hjälmarna. Men det finns som sagt MC-hjälmar i alla prisklasser.