Verktygsskåp

Tänk att mitt gamla verktygsskåp skulle få en helt annan funktion. Ibland kan det vara lönt att samla på sig lite saker. I min familj är vi ganska duktiga på att spara på grejer, både sånt som kan vara bra att ha men även sådant som egentligen borde slängas men som det kanske eventuellt går att få någon användning för någon gång. I den gamla ladan hemma i den så kallade snickarboa, där vi inte snickrade något sedan 100 år tillbaka utan bara staplade ved, hade vi ställt undan ett äldre verktygsskåp då det egentligen var lite för stort för att fylla sin funktion som verktygsskåp.

Släng inte verktygsskåpet!

Min gamla pappa tittade ut till oss en dag när vi höll på att röja i stallet och fick för sig att han skulle hjälpa till lite. Efter att ha burit tonvis med skräp (ja det kändes så) kikade till slut det gamla verktygsskåpet fram bland alla gammal bråte, dammigt och dant. Nää, sade jag, nu åker den gamla skiten ut ur snickarboa en gång för alla! Pappa tittade på mig lite förskräckt och kontrade med ”nänä, inte ska du slänga det gamla fina verktygsskåpet som jag har fixat till dig.” Pappa drog iväg med det, det var väl till skåpets enda fördel att det faktiskt gick väldigt lätt att rulla omkring, som för att rädda det undan skrotning.

Verktygsskåpet blev sadelskåp

Efter ett par timmar då pappa varit som försvunnen från gården, kom han stegandes över gårdsplanen glad i hågen. ”Kom, sade han till mig, jag har en överraskning åt dig.” Det är sällan man ser pappa så glad nuförtiden så jag förstod att han hade fixat något åt mig. Han hade kört fram hästtransporten på gårdsplanen och nu började jag på allvar att fundera på vad sjutton han hade hittat på för något. Han fällde mer lastluckan och rullade ut …. verktygsskåpet. Han hade svetsat fast en sadelhängare inuti skåpet och bara sparat de nedersta hyllplanen så nu hade jag äntligen ett efterlängtat sadelskåp att ta med på tävlingarna! Tusen tack pappa, för att du ser till att jag sparar på de där viktiga sakerna i livet.