Reservdelar och biltillbehör

Tänk när min morfar fortfarande levde, han bodde praktiskt taget i sin bilverkstad i hela sitt liv. Jag älskade att vara med min morfar, bland alla hans reservdelar och biltillbehör, det var för mig som ett bibliotek är för den som älskar böcker. Att bara få knalla runt där och ta på alla reservdelar, suga in doften av bensin blandat med olja, och så morfar kaffebryggare som ständigt stod på. Den var så svart av tjära i botten att den till slut säkert smakade som oljan han fyllde bilarna med. Det var hos morfar jag mådde bra och kunde känna att jag var någon av betydelse, att jag var viktig för honom.

Ett garage fyllt med biltillbehör

När jag kommit upp i tonåren och morfar fortfarande levde, lärde han mig att meka med bilarna och inte bara gå runt och titta på allt. Jag var helt fascinerad över allt han kunde om bilar, ingen var så kunnig som min morfar. Jag fick så småningom ”ta över” hans bilgarage så att jag kunde ha ett eget ställe att meka på. I själva verket tror jag att morfar ville vara ifred ibland när han jobbade så det var ett effektivt sätt att bli av med mig. Men att ha ett garage fyllt med alla biltillbehör du kan tänkas behöva, det var min dröm. Jag fogade mig snabbt och levde i mitt garage.

Ett liv tillsammans med reservdelar

Man kan helt sant säga att jag har haft ett helt liv tillsammans med reservdelar till bilar, och mycket annat kul med som går att laga. Båtmotorer, gräsklippare och andra saker. Tänk att jag redan från tidig ålder visste att bilar var det jag skulle hålla på med i hela mitt liv, eller i alla fall halva eftersom jag fortfarande är en bit från pensionen. Man vet aldrig vad som händer, men ett eget garage fyllt med reservdelar, det kommer jag i alla fall alltid att ha. Jag blir nog begraven ihop med en gammal tändspole en vacker dag.