Undergolvsventilation

I samband med att vi anlitade en firma för att lägga in golv och undergolvsventilation i vårt nyrenoverade gästhus så fick jag lära mig om en för mig helt ny typ av undergolv, nämligen mekaniskt ventilerade golv. Den här typ av undergolv sades vara den bästa lösningen för vårt bygge och jag kan inte annat än att hålla med, detta blev så jäkla bra.

Håll ditt hus friskt och sunt

Jag är mäkta imponerad av den här typ av ventilerade golv och varför det är extremt viktigt att grunden görs på rätt sätt är helt enkelt att man skyddar effektivt mot att mögel, dålig luft och fukt bland annat skall ta sig in i huset. Utan mekanisk undergolvsventilation finns det risk för att huset inte håller sig friskt och sunt. Det skyddar dessutom mot och förhindrar att giftiga gaser, farliga ångor och radon skall på något sätt ta sig ut i rumsluften.

Bygger endast 8mm på höjden

Undergolvsventilationen när det kommer till mekaniskt ventilerade golv är en form av en så kallad distansmatta som skall skydda huset mot dålig lukt och fuktskador med mera. Det fascinerande är att många av dom enbart bygger 8 millimeter på höjden vilket gör att man inte behöver ta bort alltför mycket utav rumsytan när man skall lägga in sitt nya golv.

Jag vill verkligen tipsa er alla om att anlita en professionell firma som kan alla dom här grejerna och kan se vad som faktiskt passar ditt hus bäst då det finns en rad olika varianter av golvventilation. Då kan man lita på att det blir rätt utfört och att man gett sitt nybygge bästa möjliga förutsättningar till att skapa en frisk och sund husmiljö att vistas sig i.