Jag tror nog att alla kan lära sig att spela gitarr

Jag har känslan av att de flesta av oss blir glada av musik och sång. En tillställning kan vara hur bra som helst men ändå bli ännu bättre med musik. Men för min del innebär det alltid att det är någon annan som spelar. Jag lärde mig aldrig att spela något som barn, men nu är det dags att kanske göra något åt det. Jag tänker lära mig att spela gitarr.

Både lättare och svårare än vad man föreställer sig

Oavsett vad man skall lära sig så krävs det ju motivation. Jag har rader av avslutade projekt bakom mig och alla har samma kännetecken, det var inte så roligt som jag hade inbillat mig och motivationen tröt. Och utan motivation funkar inget i min värld. Med gitarr vet jag att det kommer bli annorlunda. Dels gillar jag att sjunga och när jag lärt mig spela så kan jag sjunga ännu mer och dels har jag hittat rätt gitarrnoter, en serie notböcker som heter Gitarren och jag.

Pedagogiskt framlagt så alla åldrar förstår

Jag inbillar mig att dessa notböcker i första hand är tillkomna för yngre nybörjare, men som 50+ känner jag att de tar till mig också. Det känns aldrig barnsligt utan mer som ett slags morot som motiverar. Som sagt det är aldrig försent att lära sig spela gitarr eller andra instrument, så fixa en nybörjarbok till barnen, föräldrarna eller till dig själv. Jag fick min första bok med noter för gitarr av en granne och nästa midsommar skall jag överraska genom att spela både Idas sommarvisa och Calle Schewen’s vals med, förhoppningsvis, bravur.