Rätt belysning på vägarna

Jag bara älskar tillgängligheten som kom med internet. När man har ett bilintresse som jag har och gärna köper hem fordonsbelysning och experimenterar, bygger om, bygger på… Ja allt möjligt, då underlättar det enormt mycket att slippa åka runt halva stan och till olika ställen för att hitta rätt belysning och i stället kunna klicka hem just den belysningen jag vill ha.

Rätt belysning ökar säkerheten i mörkret

Jag tänkte de kommande veckorna ägna mig åt till att både förstärka mitt helljus på bilen och även då montera extraljus, så att jag ser ordentligt när jag kör på alla landsvägar här ute i skogen där jag numera bor. Hade jag bott kvar i stan hade mitt intresse för fordonsbelysning antagligen inte varit lika stort som nu eftersom alla gator konstant är upplysta på annat sätt. Men att köra på landsväg med halvtaskig belysning kan vara att utmana döden vissa kvällar och nätter, speciellt när det dåliga vädret är framme.

Det får väl även bli ett litet dagens tips från mig till er, skaffa riktigt bra fordonsbelysning och ni kommer tacka mig när ni slipper krypköra fram genom mörkret för att kunna se vägbanan.

Det är så enkelt att montera eget extraljus och byta ut det ljuset man har mot något bättre. Om inte annat finns det väldigt bra utformade guider på internet att följa om man brister i kunskap, eller så kanske du har en vän som kan mycket om bilar och kan montera ljuset åt dig?

Maximera fordonsbelysningen

Nu när jag ska köpa ny fordonsbelysning tänker jag även passa på att byta ut alla bilens halogenlampor till xenonbelysning eftersom det ger ett, enligt mig, betydligt starkare och bättre ljus. Jag kanske till och med skaffar mig en konverteringssats som maximerar fordonsbelysningen ytterligare. En sak är i alla fall säker – här är det jag som kommer hitta hem ordentligt i mörkret framöver!