Vattentäta skor är praktiska när det regnar

Nu är det kanonväder ute. Solen skiner och termometern visar över 20 grader i skuggan. Ska ta mig ett dopp i sjön lite senare men först blir det en god lunch. Dagens meny består av lax, ris, sås och en Ramlösa. Till efterrätt blir det glass med jordgubbar.

Kikade på Youtube igår kväll och såg en intressant intervju med Bill Burr. Han är en av mina favoritkomiker och har riktigt vassa historier och skämt. Om du vill kolla in honom kan jag rekommendera dig att lyssna på hans podd som finns på Spotify och flertalet andra plattformar. Han sänder 2 avsnitt i veckan. Du kan även hitta ett par riktigt bra klipp med Bill Burr på Youtube.

Till helgen kommer det regna och då kommer polaren hit med sina barn, hoppas de har vattentäta skor så de inte blir blöta om fötterna. Skor med Gore-Tex är bra om du vill ha vattentäta skor. Vattentäta barnskor finns i flertalet varumärken och jag tror nog att du kan hitta dessa skor i de flesta skobutiker som har barnskor i sortimentet.

Måste förbi apoteket och köpa solkräm så jag inte bränner mig när jag drar till sjön och badar. Solen kan vara lite extra stark så här på sommaren så det gäller att skydda sig så man inte blir röd som en kräfta och får hålla sig inomhus ett par dagar.

Bada i havet eller i en sjö? Jag föredrar att bada i sjöar framför havet. Havet är ofta kallare och du blir full av salt på kroppen. Runt sjöar finns det även möjlighet till mer plats, så här års är stränderna packade med barnfamiljer och du får knö dig in på en liten yta för att få plats.

Ska bara packa ihop lite badkläder, sen drar jag iväg till sjön och tar mig ett svalkande dopp.