Släpar mig gärna iväg på fiske

Blir en tur med motorbåten, ska bara hämta en släpvagn på macken för att frakta båten till sjön. Äger en egen släpvagn men kan för tillfället inte köra den, det är något fel på en bromswire. Läs mer om du vill ha ytterligare information kring bromswire. Det är kanske inte är svårt att byta vajern, men just nu har jag lite bråttom och vill gärna få i båten så länge det är fint väder ute. Ska ut och fiska med båten och även passa på att bada kring en ö jag brukar besöka varje sommar. Båten är inte ny, men den har fungerat bra genom åren. I aktern på båten har jag en 10 hk bensinmotor från båtmotortillverkaren Evinrude.

Om du inte vill hyra en släpvagn rekommenderar jag att köpa en begagnad. En begagnad släpvagn i gott skick fungerar utmärkt och du får nog sålt den ganska enkelt när du inte längre har ett behov. Läs mer om du är intresserad av information kring bromsar för husvagnar och släp.

Om du gillar att fiska ska du testa på att åka ut med en kommersiell fiskebåt och fiska. Det finns ett par företag i Sverige som anordnar havsfiske för privatpersoner. De fiskebåtar jag sett finns på västkusten och en fisketur där tar cirka 4-5 timmar. Att åka ut med rutinerade fiskare underlättar fiskelyckan och du kan nästan räkna med att få napp under fisketuren. Om du fiskar på sommaren finns det kanske makrill eller varför inte en plattfisk om turen slår till på ditt fiskespö. Om du inte äger ett fiskespö är det möjligt att hyra på plats.

Makrill är en rolig fisk att fånga. Den kämpar väldigt mycket och kommer ofta i stim. Som matfisk är makrill ypperlig och en riktig delikatess. Stek den gärna och servera med kokt potatis och sås. Makrill finns självklart även att köpa i fiskdisken på din matbutik om du inte lyckas dra upp ett exemplar från havet.