Dags för kick off?

Nu så här efter semestrarna brukar många företag anordna en kick off för sina medarbetare. Kick offen är oftast till för att få alla att dra åt samma håll under det kommande året eller den kommande hösten.

Det är vanligt att man har olika gemensamma aktiviteter för att stärka gruppen och att medarbetarna samtidigt ska ha lite kul.

Jag har ordnat många kick offer för olika företag och organisationer och vet vad som går hem. Det är jättesvårt att hitta aktiviteter som passar alla. Men det finns några olika saker som de flesta brukar gilla.

Eftersom jag ordnar företagets kick off i Stockholm så är det också aktiviteter som kan utföras där som jag kan mest om.

Bra kick off aktiviteter i Stockholm

Det finns givetvis mängder av bra kick off aktiviteter i Stockholm, men jag har valt en som har blivit en succé. Den handlar om att laga mat tillsammans. Och då menar jag att man anlitar ett företag som har matlagning i grupp som sin idé. Oftast delar man upp personalgruppen så att personer som i vanliga fall inte har så mycket att göra med varandra hamnar i samma grupp. Under lättsamma former lär man känna nya kolleger och får sedan avnjuta en lyxig middag tillsammans. Under vägledning av duktiga kockar får man laga exklusiv mat som man aldrig annars skulle laga.

Tänk på gruppens sammansättning

När man ska ordna aktiviteter för personalen måste man tänka på hur personalgruppen ser ut. Är det blandade åldrar och kön? Finns det många äldre i personalen? Oftast väljer den ansvarige utifrån vad hen gillar. Men gillar alla andra det också? Sportiga aktiviteter går kanske hem hos en del, medan andra avskyr det. Likadant är det med motoraktiviteter. Vissa gillar det jättemycket medan andra inte vill vara med.

Så bäst är att ha en aktivitet som inte är alltför fysisk och som alla åtminstone kan delta i även om de inte älskar det.