Begagnade transportband bättre för miljön och för hälsan

Ett transportband kan vara bra om man vill uppnå en bättre arbetsmiljö. Transportband används främst inom logistik och lager för att förflytta tunga gods. Ofta tänker man på att det främst används truckar på lager. Men om ni tänker på de banden som väskor rullar på vi incheckningen på flygplatsen så är det ett sådant. Transportband kan vara ganska dyra och köpa och nu tänker ju de flesta företag också på att tänka hållbart och inte alltid köpa nytt. Begagnade transportband finns faktiskt att köpa, det är ju bra om man som företag vill göra en insats till att bidra till en bättre arbetsmiljö för sina anställda.

En bra logistiklösning som inte kostar allt för mycket

Ett företag som växer behöver med tiden se över hur de kan effektivisera samtidigt som de måste tänka på sina anställda. Då tänker jag främst inom e- handeln som har ökat markant nu under corona epidemin. E-handelsföretag har nog gått om de fysiska butikerna för länge sen. Jag har sett att fler fler fysiska butiker läggs ner och det mesta går att köpa idag via internet. Det kan ju vara ganska dyrt att investera i ett transportband, och är man ett nytt företag kanske man inte har de ekonomiska resurserna att köpa ett nytt, samtidigt som man värnar om sina anställda. Då är det bra att de går att köpa  begagnade transportband med kort leveranstid. Att köpa ett begagnat transportband innebär ju också att det inte alls förlorar lika mycket i värde som att köpa ett nytt ifall man vill sälja det. De som säljer begagnade transportband kan även köpa tillbaka det så att man kan få tillbaka en del av de man investerat i.

 

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.