Ansiktsbehandling

På fredag är det äntligen dags för mig att få min efterlängtade ansiktsbehandling som jag gått och längtat efter nu i flera veckor. Det var ganska längesedan jag fick en ansiktsbehandling nu så det är verkligen på tiden. Jag tycker att effekten av en ansiktsbehandling håller i flera veckor och man känner sig så fräsch och strålande efter varje gång, för att inte tala om hur underbart avkopplande det är att ligga där och bli ompysslad i över en timma. Pricken över ”i” hade varit om man kunde få lite handmassage samtidigt med ansiktsbehandlingen, men då hade jag förmodligen somnat efter 10 minuter. En del brukar även ge lite nackmassage när jag ligger där och väntar på att masken ska verka, det är så otroligt härligt.

Klassisk ansiktsbehandling

Som du säkert vet så finns det ganska många olika typer av ansiktsbehandling, många gånger är det beroende på vilka krämer som används och så klart vilken effekt du vill ha av din ansiktsbehandling. För det mesta brukar jag boka en så kallad ”klassisk” ansiktsbehandling som innehåller det mesta och grundläggande för huden. I den ingår det behandling på djupet med rengöring, en massage av ansikte och hals samt en mask för att tillföra fukt till huden. Efter detta så känns det som du har baby-hud igen, otroligt len och ren känner du dig.

Olika ansiktsbehandlingar

När man talar om ansiktsbehandlingar så tänker i alla fall jag mest på de lite ”snällare” ansiktsbehandlingar som massage, djuprengöring, portömning och olika typer av masker som läggs i ansiktet. Men egentligen så ingår ju även lite tuffare behandlingar av ansiktet som olika laserbehandlingar, kemisk peeling som ju är väldigt tufft där olika syror används för att peela av hudens översta lager. Men även andra typer av ansiktsbehandlingar som till exempel microneedling där syftet är att stimulera hudens egna tillväxt av kollagen. Välj den som passar just dig bäst!